Hoe maak ik gebruik van een pendelbus?

Mobiliteit

Tariefwijziging P&R met pendelbussen KAA Gent

KAA Gent organiseert in Gentbrugge een pendelbusdienst van en naar het stadion. De opstapplaats daarvan bevindt zich ter hoogte van de Land van Rodelaan 17, 9050 Gentbrugge. Je wagen parkeren kan zowel op de Park & Ride-parking onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge (207 plaatsen), als op de Park & Ride Arsenaal (280 plaatsen, klik hier voor meer info).

Deze pendelbussen rijden continu tussen de opstapplaats en de KAA Gent Arena om supporters vlot en veilig van en naar het stadion te brengen. Het aantal ingezette pendelbussen is afhankelijk van het aantal verwachte toeschouwers.

Er worden minimaal 3 bussen ingezet, bij topmatchen zijn dit er 4. In de competitie vallen de duels tegen Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk en Union onder de noemer "topwedstrijd". Voor Europese matchen hangt dit af van de affiche. 

De prijs voor het gebruik van deze pendeldienst is afhankelijk van het opstapmoment (zie onder). Betaling gebeurt met busjetons die altijd beschikbaar zijn op de opstapplaats (€1/jeton) en tot 1 uur na de wedstrijd in ticketbooth D.

Deze dienst wordt aangeboden door KAA Gent, maar is niet langer (deels) gratis. De tarieven - die de voorbije 10 jaar nooit werden geïndexeerd - zijn lichtjes aangepast. Je neemt nog altijd vanaf amper 1 euro een rit met de pendelbus. 

Vanaf de wedstrijd tegen Standard op 29/10/2023 geldt onderstaande regeling:

HEEN(*):

2u30 tot 1u45 voor aftrap: 1 euro
1u45 tot 0u30 voor aftrap: 2 euro 

(*) Het startuur van de pendeldienst kan wijzigen wanneer de aftrap van een wedstrijd tijdens de week vroeger dan 20u is.  

TERUG:

Tot 1u na de wedstrijd: 2 euro
van 1u tot 1u45 na de wedstrijd: 1 euro

 

 

Waar kan men de jetons kopen en aan wie moet men die afgeven?

De jetons kunnen zowel aan de opstapplaats als bij de ticketing op het secretariaat worden aangekocht.

  • Tijdens de week kan je jetons kopen aan de ticketing in de centrale inkomhal van de Ghelamco Arena.
     
  • Op wedstrijddagen kan je jetons kopen aan de ticketing, bij de opstapplaats P&R E17 en ticketbooth D tot 1u na de wedstrijd (ticketbooth D vind je voor tribune 2).

Op onze pendels zal steeds een medewerker van KAA Gent aanwezig zijn om de jetons te ontvangen. De prijs van een jeton bedraagt 1 euro.

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen (0 opmerkingen)

Artikel is gesloten voor opmerkingen.